“Dit is het mooiste plekje van Spakenburg.”

Maria en Tijmen kochten een appartement in Zuyderzee fase 2. Waarom? Dat vertelt Tijmen met een aanstekelijke dosis enthousiasme.

“Ik ben geboren en getogen Spakenburger. Een visserszoon. Mijn vrouw is een Bunschoter boerendochter. Elke 13 tot 15 jaar verhuizen we. Ons eerste huis stond in Bunschoten en we bewegen steeds meer richting mijn ‘roots’. Nu gaan we verhuizen naar het mooiste plekje van Spakenburg. De kers op de taart. Letterlijk en figuurlijk, want we hebben het appartement met twee woonlagen gekocht op de bovenste verdieping.”

We kiezen voor gemak
“We woonden aan de Voorsteven. Een prachtig groot huis met een enorme tuin. Het vele onderhoud was voor ons de reden om uit te kijken naar een appartement. Heerlijk lijkt ons dat, alles gelijkvloers en wel een buiten, maar geen onderhoud van een tuin. We zijn nogal reislustig en op deze manier kunnen we met een gerust hart de deur achter ons dichttrekken. We houden tijd over.”

Dit is het!
Maria en Tijmen zagen een advertentie in ‘De Bunschoter’. “Dat was toen nog voor fase 1. We vonden het prachtig, maar de timing was niet ideaal. Ons huis hadden we nog niet eens te koop gezet. Het was onze wake-up-call om in actie te komen, want we waren het er allebei over eens dat dit het helemaal was voor ons. Fase 2 viel perfect samen met de verkoop van ons huis. Dat hadden we te koop gezet en was in no time verkocht. Veel sneller dan we gedacht hadden. Daarom zitten we nu even in huis bij onze zoon.”

Elke dag een ander uitzicht
Op de vraag of het stel nog heeft gekeken naar andere projecten, geeft Tijmen kort en helder antwoord. “Nee, dit is het voor ons. Zuyderzee wordt gebouwd op een unieke plek. Elke dag weer zal ons uitzicht anders zijn. Een levend schilderij dat nooit verveelt. En dan zit je hier ook nog in het gezellige centrum.”

Dit wordt ons nieuwe thuis
Terwijl we praten laat Tijmen de tekeningen van het appartement zien. Het is groot: 157 m²! “Kijk, aan de waterkant hebben we een balkon en aan de zonnige zuidkant ook. Ik denk dat de eetkamer aan de waterkant komt en de living aan de achterzijde. We hebben een meervoudig gehandicapte zoon die één keer in de zoveel tijd thuiskomt. Dit wordt zijn slaapkamer”, wijst Tijmen aan. “Wij gaan op de topverdieping slapen. Dit wordt heel bijzonder, denk ik. Want aan de slaapkamer is een groot terras gekoppeld. Daarom laten we ook een pantry en een toilet op deze verdieping maken.”

Blij met Van Wijnen
“Ik moet eerlijk zeggen dat het contact met Van Wijnen bijzonder prettig verloopt. Wim en Mark zijn al een paar keer bij me thuis geweest om de tekeningen en meerwerkopties te bespreken. En wat ik heel opvallend vond, was de manier waarop ze zich opstelden toen we gezamenlijk met een aantal toekomstige bewoners aangaven dat we het wenselijk vonden dat ook de bebouwingszijde rolstoeltoegankelijk zou worden. Het werd geregeld. En dat terwijl ze dat helemaal niet verplicht waren, omdat het gebouw al op twee plaatsen rolstoelvriendelijk was. Topservice waarmee Van Wijnen bewijst dat ze meer doen dan bouwen.”

“dit is het mooiste plekje van spakenburg.”